Veganskt bananbröd

Igår när jag började känna mig lite bättre fick jag värsta cravingen för bananbröd, så jag bakade det :)) Det blev väldigt gott! Men inte lika gott som Pom & Floras såklart, det är omöjligt haha.
Bli inte rädd för att det är rätt många ingredienser, du behöver bara en bunke ändå!

Geggiga ingredienser:
4 mogna bananer
2 matskedar krossade linfrön
1 dl havremjölk
1 dl smält kokosolja
2 msk sirap (jag använde agave)
Torra:
1 dl kokossocker
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 dl (mer eller mindre, tills degen håller ihop) kokosmjöl (eller något annat mjöl)
En nypa salt
Kanel

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 210 grader
Mosa bananerna
Tillsätt alla andra blöta ingredienser och rör om.
Blanda ner de torra ingredienserna en för en i ordningen som står listad. Degen ska hålla ihop hyfsat bra, tillsätt mer mjöl om det behövs.
Smöra/Olja en form, strö riven kokos i om du vill.
Låt stå i ugnen mellan 20-40 minuter (Jag gjorde två mindre plåtar, då behövdes bara 20 min. Tänk på att man hellre vill ha den saftig än torr!)
Valfritt: toppa med valnötter och cacaonibs.
Gillar
Kommentarer
