Veganskt bananbröd

Igår när jag började känna mig lite bättre fick jag värsta cravingen för bananbröd, så jag bakade det :)) Det blev väldigt gott! Men inte lika gott som Pom & Floras såklart, det är omöjligt haha.

Bli inte rädd för att det är rätt många ingredienser, du behöver bara en bunke ändå!

Geggiga ingredienser:

4 mogna bananer
2 matskedar krossade linfrön
1 dl havremjölk
1 dl smält kokosolja
2 msk sirap (jag använde agave)

Torra:
1 dl kokossocker
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 dl (mer eller mindre, tills degen håller ihop) kokosmjöl (eller något annat mjöl)

En nypa salt

Kanel

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 210 grader

Mosa bananerna

Tillsätt alla andra blöta ingredienser och rör om.

Blanda ner de torra ingredienserna en för en i ordningen som står listad. Degen ska hålla ihop hyfsat bra, tillsätt mer mjöl om det behövs.

Smöra/Olja en form, strö riven kokos i om du vill.

Låt stå i ugnen mellan 20-40 minuter (Jag gjorde två mindre plåtar, då behövdes bara 20 min. Tänk på att man hellre vill ha den saftig än torr!)

Valfritt: toppa med valnötter och cacaonibs.


Gillar

Kommentarer

Belliblonkan
Belliblonkan,
Helt fantastiskt 😊
nouw.com/belliblonkan