Vart är bäst att bo i Paris & vintageaffärer

Hej kompisar, fick en fråga om var man ska bo i Paris om man är där på semester (eller för en längre tid också) så tänkte skriva vad jag tycker om de olika områdena och tips om vad man kan undvika och vad som är bäst. Och i slutet tipsar jag om de bästa vintagebutikerna!

Montmartre (arr. 9e)- om man bortser från området runt Moulin Rouge och Sacre Coeur är det här otroligt mysigt. Finns hur många typiskt parisiska cafeer, boulangerier o restauranger som helst. Det kan verkligen kännas som en film när man går runt där. Det är nära ”city”, där Louvren, Palais royal, Lafayette och sånt ligger. Däremot är det ganska långt ifrån Le Marais och Republique som är fett najs. Om man vill bo i Montmartre skulle jag tipsa om att bo nära Abbesses metron, där är det mysigast!

Arrondissement 1&2. Det här är motsvarande city i Sthlm, där alla de stora turist attraktionerna ligger (förutom Eiffeltornet som ligger rätt off). Såå typ inte så mysigt, skulle inte vilja bo här haha. Men det är ju smidigt eftersom man är lika nära Marais som man är Montmartre och St Germain. Men tycker att man lika gärna kan åka hit (går ju snabbt) för att t.ex gå runt i Palais Royal parken, eller titta på Louvren.

Marais (3e & 4e arr.) & République (10e & 11e). Sätter ihop dessa två eftersom de är så nära varandra, fast Republique är lite längre bort. Brukar säga att de här områdena är som Södermalm i Stockholm. Men Le Marais har blivit väldigt turistigt i vissa delar på sistone. Typ runt Hotel de ville och Pompidou skulle jag inte vilja bo. Gator som är skitmysiga i Marais är typ alla runt omkring Place des voges och Square du temple-Elie-Wiesel. Och i 10e & 11e är det jättemysigt längst canal St. Martin!

St. Germain är också sjukt parisiskt o trevligt, men inte så värst längst Boulevard St. Germain, som är den stora gatan. Dock är St. Germain lite långt bort från allt annat tycker jag. Värt att åka hit för att se Louxenbourg trädgården såklart! Och att strosa runt gatorna nära Seine här är hur mysigt som helst.


Ang. Vintage affärer är mina favoriter Mad Vintage vid Pompidou, och den Kilo watch i Trocadero. Kilo watch och Kili watch är två kedjor det finns en del butiker av i typ alla områden, så om du bara söker på någon av dem på kartan så får du upp den som du är närmast.

Lycka till! <3

Gillar

Kommentarer