Vad gor paris mot en p.2

Hög tid att utvärdera (ja jag använde ett tråkigt skolverket:begrepp...) min tid i Paris igen! Frågorna lyder såhär...

Något nytt du upptäckt om den parisiska kulturen? Den stereotypiska parisiennaren finns! Jag kan räkna upp till 10 personer jag ser med baguetter under armen hur lätt som helst. Så fascinerande haha. Likaså att "rykterna" om de olika områderna i Paris stämmer. Typ som att på södermalm- där finns massa hipsters. Man kan ju tycka att det är generalisering men det är ju faktiskt så påriktigt haha.

Hur har Paris påverkat mig? ​Jag uppskattar allt hemma så himla mycket mer nu. Mina föräldrar, våra icke-existerande regler i min familj, svensk mat, mitt rum och bara allt! Jag har fått se hur annorlunda familjer kan vara än från Svenska familjer. Min comfort-zone har pushats rejält och jag tror jag kommer att kunna tåla mer och bli "starkare" som person. Det låter ju himla klyschigt men faktiskt sant. 

Något du märkt av i värdfamiljen? Barnen har sån jävla respekt till sina föräldrar. Alltså för mycket typ. Jag vill säga emot mer än vad barnen vill när de blir uppläxade typ haha. Jag undrar varför de tar in Svenskar också? De har ju fett många barn redan lixom haha.

Nya guldgruvor du upptäckt i Paris: Ännu mer att se i le Marais, marknaden "les enfants rouge", svenska institutet och shoppinggatan jag skrev om förut :)

Gillar

Kommentarer