Sudda bort finnarna

Som jag säkert tidigare nämnt hände något med min hy när jag flyttade till Paris. Nu börjar den bli bättre igen (med några få röda undantag.. ;p). Det jag tror har hjälpt:

1. Tvätta tvätta tvätta tvätta bort din sura min, eller i det här fallet: smutsen på din hy. Två gånger om dagen! Min clearesonic är jättebra, men använd annars bara en bra ansikttstvätt, anpassad för din hud. Jag skulle rekommendera att gå till Khiels, be de testa vad för hudtyp du har och välja utifrån det. Om du har torr hy ska du t.ex inte ha en som skummar, det torkar ut ännu mer. Om du har oljig hy ska du inte ha en baserad på olja osvosv. 

2. Använd en Toner. Det blev så mycket bättre efter jag köpte denna från Khiels! En toner får ditt pH-värde tillbaks till normalt efter du tvättat ditt ansikte, och tar bort ytterligare orenheter. Eftersom vattnet inte helt är detsamma i Frankrike tror jag detta gjorde stor skillnad. 

3. Minska sminkanvändningen. Jag har slutat sminka mig på vardagar, kanske är det något jag inte tål i mitt smink men efter en helg då jag haft smink brukar det ploppa upp en finne eller två...

4. Håll dina finnar rena och torra. Ta absolut inte någon tjock kräm eller något väldigt återfuktande på dem, då tar det längre tid för de att försvinna. Och eftersom finnar "smittar av sig" (inte på andra haha men på hy nära) ska du alltid hålla de rena. Ta inte på dem, lägg en bomullspad med alkohol eller något annat bra från apoteket. Detsamma gäller med sminkborstar. Speciellt en concealer borste du kanske använder för att täcka finnen. 

Nu har jag sagt finnar ca 20 gånger och jag börjar äcklas haha. Hoppas något kan vara hjälpsamt, bisous.

Gillar

Kommentarer