Q&A #1

 ​Kajsa: Ååh, du tar sådan bra bilder!! Super hög kvalité. Vet att det kanske är ett litet tråkig inlägg men skulle inte du kunna berätta i ett annat inlägg vad det är för kamera du använder!

                  - Tack så mycket! Jag skriver det här ist för att göra ett eget inlägg, hoppas det är ok. Jag använder nikon D550 med två olika objektiv. Ena är det man får när man köper kameran- 18-55 mm 3,5-5,6G. Det andra är ett fast objektiv- 50 mm, 1,4G.

Evelina: Hej! Jag har en fråga, när du talar franska med din värdfamilj, niar du dom då, hur ofta ger ni varandra kindpussar, har dom sagt till dig hur du ska tilltala dom? Det här är den bästa utbytesbloggen jag läst, grymt jobbat Freja!

                    -Jättebra fråga faktiskt. Man SKA börja med att ni:a alla i frankrike, alla i sin värdfamilj. Det säger alla lärare och så till en. Men kanske efter 4 dagar sa min vfamilj att jag kunde du:a dem. Nästan alla v-fam säger så efter ett tag eller direkt, det är väll de gamla som vill att man ska ni:a hela tiden. Jag kindpussar de väldigt sällan, bara om vi inte träffats på länge (typ efter höstlovet). Ååh gud tack, blir jätteglad! 😊

Paula: Hej! Jag undrar om du fortfarande har studiebidrag (csn) nu när du bor i frankrike? Behövde du ansöka om det isåfall? Gillar din blogg! Älskar att du uppdaterar så ofta! Hur ansökte du?? Och hur mkt får du i månaden? Förlåt för massa frågor men ska nämligen åka som utbytesstudent nästa år!

                  -Hejhej! Ja det har jag, och ja man behövde ansöka om det. Åh tack! Man ansöker genom att skicka en förfrågan till CSN, det finns instruktioner på http://svenskaskolanparis.com/gymnasiet/. Studiebidraget är samma, 1200kr. Du behöver antingen ha sparat egna extra pengar eller få mer av dina föräldrar för 1200 i månaden blir rätt tufft att klara sig på här. Ingen fara, fråga på!

Tilde: Hej, funderar på att åka på ett utbytesår till paris och undrar vilken organisation du åker med. Skulle vara jätte hjälpsamt om du kunde svara på de då jag har kollat runt på sååå många olika och kan inte bestämma mig.
Tack på förhand!


          -Hej! Jag åker med Svenska Skolan, som man kanske inte helt kan likna med de andra organisationerna som STS och så. Det finns Svenska Skolor lite överallt och i Paris ligger det en. Har du hittat andra organisationer som man åka till Paris med? För annars tror jag det är lättast att åka med Svenska Skolan, de fixar värdfamilj och sånt åt en. Kolla in deras hemsida! Tveka inte att fråga något mer. Kram 😊

Aastrid: Åh dina bilder har en så fin färgton! Hur redigerar du dem? 😊


-Jag brukar faktiskt bara sätta på filtret "bleknat" som finns i kamerarullen!

Mitzoki2: Ääälskar din blogg, läser varje dag!! Jag ska själv till Frankrike (förhoppninhsvis Paris) men ska gå i en vanlig fransk skola! Pratar de svenska på SSP? Jag e rätt nervös inför detta då jag kanske inte är såådääär bra på franska. Är franska ungdomar snälla?? Kommer man in i språket lätt?

                   -Gud vad glad jag blir! Åå vad kul för dig. Ja på SSP är allt på svenska men det är inuti en fransk skola så vi hör franska hela tiden. Jag har vart här i tre månader nu och nja franskan har inte "släppt" för mig som många säger att det gör efter ett tag. Tror det kommer hända i februari kanske. Men sånt man säger och pratar om varje dag lär man ju sig fort att förstå och säga. Ja franska ungdomar är snälla! Lite mer "på" än man är i Sverige, vilken kan vara posetivt och negativt. Förvänta dig många facebook vänförfrågningar redan första dagen haha. Kram

Astrid0: Hej Freja! Åh vilken härlig blogg du har! Blir själv jättesugen på att göra precis som du och ta ett år i Paris, för visst kan man börja där i 3an? Hur är skolan, lärarna och eleverna? Kan tänka mig att det är en överrepresentation av tjejer, eller? Hur många killar ni? Vilken linje går du? Hoppas du svarar 😊 kram

                  -Hej, tack så mycket! Ja absolut det kan man. Men det är inte alls lika många som gör det. Nu är vi cirka 40 tvåor, några ettor och ungefär 10 treor. Skolan är bra, vi svenskar får kanske inte lika mycket utrymme i skolan som fransoserna. Elevumgänget blir verkligen annorlunda- på ett bra sätt. När alla går igenom samma sak och man inte har familjen så blir man beroende av varandra på ett annat sätt. Alla är väldigt öppna och förstående. Ja det är mer tjejer, vi har ca 20 killar av ca 70.. Jag går samsam. Man har chansen att hänga med alla för man har inte en specifik klass eftersom det inte finns tillräckligt många elever. Så ämnen alla läser blandas av ekonomi:are, sammare och naturare. Puss!

Ebbornajsa: Kommer ditt utbytesår räknas som ett år här i Sverige eller kommer du få fortsätta där du slutade på gymnasiet?

               -Eftersom det är med svenska skolan (finns i London, Nairobi, Spanien, Berlin) så kommer det räknas som ett år här i Sverige! Kommer inte behöva gå om😊


  • Q&A

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229