Peanutbutter and oat cookies

Dessa godingar är:

- Glutenfria

- Veganska

- Sockerfria och smörfria, dvs relativt nyttiga. De är sjukt mättande så du kommer inte orka äta mer än 3 stycken heller.

Torra ingredienser:

2 dl glutenfria havregryn

1 dl riven kokos

1,5 dl kokosmjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

Kladdiga ingredienser:

2 stora msk jordnötssmör

1 dl smält kokosfett

1 msk sirap, eller mer ;p

1 tsk vanlijextract

2 flax ägg (= 1 msk linfrön blandat med 6 msk varmt vatten, låt stå i 5 min)

Instruktioner:

Sätt ugnen på 175 grader

Smält kokosfett och förbered flax-äggen

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

Blanda alla våta/kladdiga/vad man nu säger i en annan bunke

Tillsätt de torra "då och då", blanda med händerna.

Rulla till stora chokladbollar och tryck sen ut på en plåt.

Ha i ugnen ca 8-10 minuter.

Tada! Vet att dessa är lite mer komplicerade än andra recept jag brukar göra men ville testa något lite annorlunda :) Jag hade lite för lite kokosfett i så ta minst 1 dl, jag råkade nog ha lite mindre, så de blev på gränsen för torra, men annars superduper goda!

  • Mat

Gillar

Kommentarer