Min hudvårdsrutin- Holy grail produkter

Svar på fråga: Åh kan inte du berätta mer om din hudvårdsrutin?

Absolut! Jag vill börja med att säga att det till största del är min kost som hjälpt "städa" upp min hy. Fick ju så sjukt dålig hy i Paris, och det var helt klart pga maten. Så med en "paleo" baserad kost (oprocesserade råvaror, som kommer direkt från jorden så att säga.) Jag äter heller inget kött, och nästan aldrig laktosprodukter. Med en bra diet utan skitmat tror jag verkligen att man kommer långt.

Men här är hudvårdsprodukterna jag använder oftast:

Tea tree oil från The Body Shop

Den här använder jag kanske 3 ggr/veckan på min "T-zone" för att motverka oljighet och orenheter.

Ultra facial moisturizer från Khiels & Facial Mist från Löwengrip

Har använt den från Khiels jättelänge, man är återfuktad länge + att den har spf i sig vilket iof är lite onödigt i Sverige på vinterhalvåret men äsch. Sen om jag känner mig lite torr men ska gå hemifrån så sprayar jag lite fuktspray istället eftersom man ser väääldigt glowy ut av den andra. Har även med mig denna spray när jag flyger.

Calendula Herbal-extract toner från Khiels

Efter jag tvättat ansiktet duttar jag denna på en bomullspad i min t-zone. Motverkar orenheter superbra pga ingridienserna som jag inte orkar förklara haha. Men att den är alkoholfri är såklart bra, men det borde alla hudvårdsprodukter vara tycker jag.

- Vatten, vatten, bara vanligt vatten. Ni har med säkerhet hört det förr men säger det eftersom det är så sant! Alltså jag dricker kanske 4 koppar te om dagen, och typ 5 sånna här flaskor. Oftast smaksätter jag vattnet med citron eller blåbär.

Aloe Vera gelly från Forever living products

Allt naturligt och organiskt tror jag är bra för dig, så ibland använder jag denna som återfuktingskräm, eller så tar jag lite bara på ställen som ser röda ut och behöver "lugnas ner" typ haha.

Kokosolja från foodspring (de har superbra priser på kokosolja!!)

Mitt hemliga vapen. Jag kan inte stressa hur bra kokosolja är- för ALLT. Steker allt i det, har det i stället för smör, i smoothies, mm. Man kan ha det i hårtopparna som en inpackning. Jag tar det i hela ansiktet en stund innan jag ska sova (annars kletar jag ner kudden för att jag sover på magen). Lägg det på ögonbryn och fransar om du vill ge dem lite extra vård. Jag lovar dig att när du vaknar kommer din hy kännas som en babyrumpa. Om du är rädd för att ta det pga oljig hy så börja med var tredje natt typ! Men kom ihåg att din hy producerar överskottsolja för att den får för lite av det i första hand!

Gillar

Kommentarer