Kiloshop och v-familjsproblem

Godmorgon! Kiloaffär? Ja men betalar alltså för hur mycket kläderna man köpte väger, väldigt annorlunda haha. Vi gick in men evakuerade efter redan 1 minut för att det luktade så mycket "gamla kläder" blä haha.

Igår var det lite jobbigt. Min värdpappa kom in för att prata med mig om att jag måste förhålla mig noggrannare till reglerna... Jag hade tagit hem kompisar under en vardag som man inte fick. Det här var bara för att vi hade en ovanligt lång håltimme och jag tänkte inte alls på att det var mot reglerna. Och så hade jag stannat hemma hela lördagen och det ska man egentligen inte. Regeln är att man ska äta ute två gånger på helgen- vilket jag gjorde bara att fredagar räknas tydligen inte till det? Sånt här förstår jag mig verkligen inte på. Men men, en del av det här är att lära sig leva i en annan kultur o bla bla men man känner mig så obekväm, ohemma och otrygg om man bryter regler när man gör sitt absolut bästa för att passa in.

Sånt här får mig att längta hem... Men jag ska försöka hålla huvudet högt och umgås så mycket med kompisar som möjligt. Min värdpappa var inte alls sur eller så, han sa hela tiden "vi är väldigt glada och tursamma över att få ha dig här och du klarar dig superbra annars men...". Jag har hamnat i en familj som upskattar regler och ordning, vilket är väldigt olikt min riktiga familj så det blev verkligen en kulturkrock för mig.

Ha en toppen dag!

Gillar

Kommentarer