Hur du hostar den drömmigaste brunchen

Sugen på att fixa en brunch i helgen? Det ska ju vara drömväder så varför inte passa på att fira det?? Förra söndagen firade ju jag och mina kompisar att det blev sommartid (kul att det snöar idag då) så jag hostade en jättesommrig brunch! Här nedan tipsar jag om roliga recept och goda saker att ha på brunchen!

Chiapudding. Tänkte göra acaibowls men chiapudding är bättre av flera anledningar. 1. Det är lätt att göra natten innan. 2. Toppingen riskerar inte att sjunka igenom. 3. Med all annan frukt jag skulle ha på brunchen ger chiapudding en bättre balans än något smoothieliknande.

Jag gör min chiapudding superenkelt med chiafrön (duh), havre eller mandelmjölk, och kanel. Kanelen gör verkligen det där lilla extra! Man kan även göra med kokosmjölk!

Frozen rosé= Frosé! Hur rolig grej? Upptäckte det nyss på pinterest men tydligen är det en klassiker på sommaren. Det är supergott och hur fint?? Såhär gjorde jag:

- Hällde ut en flaska rosé i en ungsplåt och la in i frysen över natten. Det kommer inte frysa helt eftersom det är alkohol, men det är bara bra!

- Gör ett sockerbad med 1dl socker, 2dl vatten och en hand full frysta hallon. Sila bort hallonen så att du har en hallon-saft/sirap liknande dryck.

- Ta ut den frysta rosén och häll i en mixer tillsammans med hallonsockerbadet ´+ saft från en citron och några isbitar. Voilá!

Mimosa. Ett måste på en brunch ju. Väldigt basic: hälften prossecco eller cava, och hälften apelsinjuice.

Jag piffade upp den lite med isbitar som hade hallon i sig. Haha låter sjukt fancy men jag såg det här någonstans och ville så gärna se hur det blev. Det är jättelätt! Du bara lägger ett hallon i varje iskubs-plats innan du häller i vatten och lägger in i frysen. Det blev superfint när isbiten smälte plus lite extra smak!

Chokladdoppade jordgubbar. Är också ett måste på brunchar enligt mig! Tror inte jag behöver förklara hur man gör detta haha, men sätt man kan göra det ännu roligare på (som jag kom på nu haha, attans) är att doppa chokladtoppen i kokos, eller variera mellan mörk och vit choklad.

Macaroons. Jag har turen som har en storasyster vars sjukaste egenskap är att kunna baka perfekta, och de godaste macaronsen någonsin. Har ingen aning hur man gör själv, skulle inte heller rekommendera att faktiskt baka de här själv innan man övat ordentligt, så skippa eller köp färdiggjorda! OBS! Ladurée macarons är ett SCAM. De är pissdyra och äckliga, de smakar ju tvål?!

Annat jag hade på brunchen var nyttiga veganska brownies (som jag ska tillägna ett eget inlägg till i framtiden), grapefrukt, och våfflor :)

Gillar

Kommentarer

linaemilsson
linaemilsson,
Men åhh så gott allt ser ut!!!
nouw.com/linaemilsson
allgoodthingsinlife
allgoodthingsinlife,
SOFIA
IP: 82.99.3.229