Framtidsplaner, min ekonomi och spartips

Som sista året-gymnasielev är ju den vanligaste frågan man får av ALLA "Vad ska du göra efter studenten?". Som tur är har jag haft det svaret ett tag nu, men tycker verkligen inte att man behöver veta vad man vill göra efter sommaren, eller att det ska vara något krav på att göra något alls haha. I alla fall ett tag. En grej som är rolig är att i frankrike visste precis alla ungdomar vad de ville göra, eller snarare plugga, efter gymnasiet. Träffade på riktigt en tjej som skulle ta ett sabbatsår under hela mitt år i Paris, alla andra visste vilket universitet de skulle söka och vilken examen de skulle ta. Tack och lov att svenska ungdomar inte har den pressen haha.

Tänkte nu berätta så kort som möjligt om mina planer efter studenten, och hur jag gör för att möjliggöra de planerna. Det kanske ger inspiration till någon, men tror typ mest jag gör det för att hjälpa mig själv haha- gillar när mina mål är skrivna och offentliggjorda- då är risken mindre för att jag struntar i dem.

I början av sommaren kommer jag jobba två veckor på skridskoläger i Bromma. Älskar att vara tränare, älskar barnen, älskar att jag kan vara kreativ och får vara min egen chef. Det är bra lön och inte för långa arbetsdagar. Plus att jag får vara ute och röra på mig under fystimmen.

På midsommar kommer jag, mina syskon, och mina kusiner ta över alla våra respektive familjers hus på vårat landställe och hosta världens brakmidsommar. Det är en helt separat ö så vi ska slussa över ca 30 pers, trycka in alla i husen, laga god mat, ha massa roliga lekar och leva skärdgårdslivet delux i tre dagar. Är supertaggad!

Efter midsommar kommer jag troligtvis jobba på brödboden vid mitt landställe i någon/några veckor- har gjort det de senaste två somrarna.

Efter det kommer jag bjuda in mig själv till Steffie eller Olga eller bägge som bor i Torekov haha. Om inte vi har hus där vid den här tiden. Mamma har nu prompt bytt riktning från ett hus i Provence till Torekov... det lär ju hända om typ 5 år med tanke på att det tog typ 10 år för mina föräldrar att få igång köksrenoveringen.

Marbellaaaa! Är SÅ taggad på detta. Har inte varit i Spanien på år och dar, och längtar verkligen efter en riktig strandsemester. Jag, Steffie och Charlotte har hyrt härligaste airbnb lägenheten och kommer bara leva drömmen.

Nu dags för the hard work. Under hösten ska jag och Steffie jobba jobba jobba inför flytten till Paris. Kommer antagligen jobba på Strandvägen 1 eller någon annan restaurang, eller kanske på Glossybox. Om Celinas företag är igång kommer jag även jobba en del där.

Sen är tanken att vi flyttar till Paris i slutet av februari, i tid till våren. Jag ska försöka ansöka om jobb redan nu i april då jag åker dit för att hälsa på min värdfamilj. Men det blir förhoppningsvis något café som jag gillar.

(Haha det finns inga fina bilder på mig och Steffie i Paris)

Efter det har jag ingen aning. Vem vet om det ens finns något "efter Paris"? Jag kanske aldrig flyttar därifrån haha! Skulle inte förvåna mig faktiskt. Har i alla fall ingen lust att plugga anytime soon, och vet inte med vad. Så, där har ni mina planer! Nu till min ekonomiska plan.

Mitt sparande är i full rulle redan. Och det är tack vare den bästa appen någonsin (obs inte spons haha). Om ni har något mål, litet som stort- en resa till bali, ett par skor, en lägenhet- ladda ner Dreams. It is the shit.

Du skapar din dröm, du kan dela den med kompisar (jag och Steffie delar på PARIS drömmen), du sätter ditt mål för hur mycket du vill spara, och börjar spara! Du får 0.1 ränta när du sparar i Dreams, men kan samtidigt ta ut pengarna därifrån när du vill. Det finns massa olika roliga sätt att spara på. du kan ställa in att den tar en regelbunden summa pengar varje dag/vecka/månad (som jag gör för att spara pengar till Marbella t.ex, jag lägger bort 200kr i veckan) eller så lägger du in klumpsummor när du vill (som jag gör med Paris-kontot), eller så har du olika triggers för när den automatiskt lägger undan pengar- som t-ex varje gång det är fullmåne eller något sånt där.

Tro mig det blir så roligt att spara! Jag kom på mig själv med att längta till löning för att då kunde jag komma 1000kr närmare mitt mål på Parisdrömmen haha. Jag har som mål att spara 30 000 kronor till Paris, tror absolut jag klarar det eftersom jag kommer jobba heltid på hösten. Vill verkligen kunna leva life i Paris. Steffie sa det bäst- man slösar hellre pengar i Paris än i Stockholm.

Förlåt förlåt förlåt för att det här blev sjukt långt, blir förvånad om någon orkar läsa haha.

Gillar

Kommentarer

Isabelle
,
Var är din jacka på sista bilden från? Jättefin!