Familjens knasiga rutiner

Idag körde jag på den franska mainstream trenden -uppkavlade stuprörsjeans och Stan Smiths. Tänkte berätta om min värd-familjs vardagsrutin, den är ganska annorlunda ifrån svenska familjers rutiner.

-Efter middagen ställer de fram all frukost för morgonen därpå.

-Alla vaknar och äter frukost vid olika tider eftersom alla börjar skolan olika. Det är faktiskt fett smart att all frukost står framme (förutom mjölk&smör ofc) för jag har inte skippat frukosten en ända gång.

-Runt 12 tiden börjar alla barn rulla in i huset igen för att äta lunch. En av föräldrarna är oftast hemma då för att laga mat men annars så lagar någon av de äldre barnen mat.

-Celeste (9) sitter vid pianot 30 minuter varje lunch.

-Alla åker tillbaks till skolan runt 14, och kommer hem igen runt 18.

-Då är det plugg vid matbordet som gäller.

-Någon av barnen dukar bordet. Man ser sin plats genom att hitta den servetten man har, alla har olika färger.

-Runt 19:30 ringer matklockan!

-Direkt efter efterrätten frågar Celeste "Vill du borsta tänderna med mig??" Och medans jag tvättar ansiktet leker hon med min snapchat.

-Alla går till sina rum förutom föräldrarna som sätter på fransk musik och städar köket.

Lite knäppt va haha?? Nästan komiskt, jag kom verkligen i en familj som är motsatsen till min haha. Nu har jag dock vant mig och inget känns jättekonstigt längre.

BISOUS

Gillar

Kommentarer

Paula
,
Hej! Jag undrar om du fortfarande har studiebidrag (csn) nu när du bor i frankrike? Behövde du ansöka om det isåfall? Gillar din blogg! Älskar att dy uppdaterar så ofta!
frejasettergren
frejasettergren,
Hejhej! Ja det har jag, och ja man behövde ansöka om det. Åh tack!
nouw.com/frejasettergren
Paula
,
Hur ansökte du?? Och hur mkt får du i månaden? Förlåt för massa frågor men ska nämligen åka som utbytesstudent nästa år!
frejasettergren
frejasettergren,
Man ansöker genom att fylla i alla ankäter som finns på http://svenskaskolanparis.com/gymnasiet/ och sedan skicka till deras adress i Paris. Det är en hel del att fixa så bra att börja i tid! Studiebidraget är samma, 1050kr. Du behöver antingen ha sparat egna extra pengar eller få mer av dina föräldrar för 1050 i månaden blir rätt tufft att klara sig på här. Ingen fara, fråga på!
nouw.com/frejasettergren