Exclusive PARIS GUIDE

Jag har gjort allt jag kan för att skapa den ultimataste, smartaste och lämpligaste guiden för unga som hälsar på Paris. De med smileys efter sig vet jag helt säkert har wifi. Vill ni gå i mysiga kvarteer bara? Jag lovar er att om ni går runt i området 95% av vart dessa ställen ligger, kommer ni göra det.


FRUKOST&BRUNCH:
Le pain quotidien. Finns runt 10 st men dessa tycker jag är bäst: 26, rue de Varenne 7arr, och 20 rue des archives, marais, 18 Saint- Honore i 1arr. 😊
Eggs&Co. 11 Rue Bernad Palissy, 6arr. :)
La buvette 67 rue Saint- Maur, 11arr. :) Gott: Belgiska våfflorna.
Coutume 47 Rue de Babylone, 7arr. Gott: pankakorna.
Oberkampf. 35 Rue Oberkampf, 3arr.
Marcel. 1 villa Leandre. Amerikansk brunch. 

​Le Wood1 Place de Thorigny, ​3arr. 

​Ob-La-Di Cafe ​54 rue de Saintonge, ​10arr. Värt att veta: Ta avokadomackorna eller chiapuddingen! Väldigt instagram-vänligt. :)

FIKA
Strada Café. 94 rue du temple och 24 rue Monge. Gott: Bananbrödet. 😊
Le Salon du Cinéma du Panthéon. 13 rue Victor Cousin 6arr. Känns lite som att vara i ett stort vardagsrum, ultimat för ”afternoon tea”!
Baguett’s cafe (lunch&frukost oxå) 33 Rue de Richelieu, 1arr.😊
Anti Cafe. 10 rue de Richelieu, 1arr. Värt att veta! Man betalar per timme här och så får man ta hur mycket fika man vill. 😊

Boot Cafe 19 rue du pont aux choux,​3arr. Värt att veta: Väldigt väldigt litet, men typ det gulligaste cafet någonsin. Väldigt insragram-vänligt.


LUNCH:
Marche des enfants rouge. 39 rue de Bretagne. Värt att veta! Det här är en marknad, med restauranger i sig- underbart!
Cafe de Flore. 172, boulevard Saint-Germain, 6arr. Gott: Colette salad (grapefrukt, avocado mm) och den varma chokladen.
Cafe des Anges. 66 rue de la Roquette. Hamburgar-ställe. 😊


MIDDAG (rekommenderar att reservera bord till alla restauranger):
La Closerie des Lilas, 171 boulevard du montparnasse 6arr. Gott: Steak tartare. Värt att veta! Väldigt franskt, formellt och chict.
La petite Mangerie. 5 rue de Bretagne. Värt att veta: Instagram-vänligt. Tapas. Pumped-up stämning.
Le petit Italien. 5 rue Saint- Gilles. Gott: Tryffelpastan!. 😊
Le petit Marché. 9 rue de Bearn. Franskt blandat med asiatiskt.

Miss Ko51 Avenue George V ​Asiatiskt, pumped-up stämning. :)
Bistrot Victoires, 6 Rue de la vrillière. Franskt. 😊
L’Entrecote de Paris. 29 rue de Marignan. Obs! Konceptet här är att det inte går att boka (därmed den ca 20/30 min lång kön) och det serveras bara en enda rätt. Entrecote med pommes och deras kända gröna sås. Otroligt gott. Väldigt populärt. 

​Chez Janou 2 Rue Roger Verlomme​, franskt. 

​Paris New York​, 1 Rue Perrée eller 96, rue Oberkampf. ​Går inte att boka! Väldigt populärt, snyggt, gott hamburgarställe. APRES-DINER…
Le perchoir du marais. 36 rue de la verrerie. Utsikt över hela paris? Yes please. 😊
Wanderlust. 32 Quai d’Austerlitz.
Titty Twisters. 5 Rue de Berri.

SHOPPING
paris.se/shopping/
För att jag är för lat men också för att de har helt rätt om vad de skriver.

EN EXTREMT BRA APP FÖR DIG SOM TURIST I PARIS: Citymapper. (appen är grön med en pil och två prickar.) Du skriver in vart du ska, den visar alla transportsätt det finns, jämför tid och t.om kalorier haha. Den säger vilken uppgång du ska gå upp för, räknar med tid för att byta perronger, guidar dig hela vägen fram tills dörren på ditt mål med gps och karta. Det bästa är att du kan göra allt det här utan att ha internett eller wifi. Du stjärnar bara resan när du har wifi, och så funkar allting offline. You’re welcome. 

Har jag missat något? Let me know så kirrar jag!

Gillar

Kommentarer

william.w.svensson
,
hej! jag har sökt in till SSP nästa år och jag undrar två saker. Är det några andra på ssp som bloggar. Vilka värdfamiljer är i regel bäst, de med barn eller de utan, med bäst menar jag bäst lägenhet/hus samt skönast med regler.
frejasettergren
frejasettergren,
Ja alla här bloggar typ! Men wendelaiparis.nouw.se och sofiaohlsson.forme.se. Jag skulle säga att det är bäst med barn. Då har man föer att vara med och roligare altiviteter att göra. Det spelar ingen roll om det är lgh eller hus men de allta flesta bor i hus. Menar du att du vill få namn på familjerna? Vad bra att du har ansökt i så god tid!!
nouw.com/frejasettergren
cajsa
,
TAACK!! Så nice lists, ska kolla upp allt 😊)