Deffan & presidenter

Fult? Fint? Alla tycker olika. När det började byggas var ändå nästan alla parisare överens om att det förstörde deras fina stad. Men nu är man nog mer accepterande, det blev ju ändå rätt coolt? De byggde en tredje triumfbåge (Originalet, och den lilla triumfbågen ligger på Champs Elysee) som ligger på samma gata(ish) som de två andra. Man kan lixom dra en rak linje genom alla tre triumfbågar. Lite coolt va? 

Sedan fredagen den 13 har vi helst inte velat åka igenom La defense, har bara gjort det två gånger sedan dess. De hade hittat planer på att de skulle bomba La defense onsdagen veckan efter fredagen, men de fanns inte tillräckligt med "resurser" (terrorister) kvar... Men, nu tycker jag att jag måste sluta vara rädd och paranoid, även om det är svårt. 

Idag kommer alla presidenter och stora personer till Paris för klimatmötet. Med det följer kaos i trafiken, avstänga vägar, och träningsvärk i vaderna för att jag kommer behöva gå överallt i princip haha.

PS. Imorse trodde jag att min Värdmamma fyllde år, jag stammade fram ett "bonne aniversaire?" och hon började skratta och sa att det var på torsdag... Fan, jag var säker på att de sa imorgon igår!

Gillar

Kommentarer

Evelina
,
Hej! Jag har en fråga, när du talar franska med din värdfamilj, niar du dom då, hur ofta ger ni varandra kindpussar, har dom sagt till dig hur du ska tilltala dom? Det här är den bästa utbytesbloggen jag läst, grymt jobbat Freja! 😊
frejasettergren
frejasettergren,
Jättebra fråga faktiskt. Man SKA börja med att ni:a alla i frankrike, alla i sin värdfamilj. Det säger alla lärare och så här till en. Men kanske efter 4 dagar sa min vfamilj att jag kunde du:a dem. Nästan alla v-fam säger så efter ett tag eller direkt, det är väll de gamla som vill att man ska ni:a hela tiden. Jag kindpussar de väldigt sällan, bara om vi inte träffats på länge (typ efter höstlovet). Ååh gud tack, blir jätteglad! 😊
nouw.com/frejasettergren
Evelina
IP: 82.99.3.229