Bakisbaka med mig

På min bakisdag i...onsdags! cravade jag dessa havre-kokos-jordnötskakor såå mycket! Så jag letade upp receptet här på bloggen, men halverade allt eftersom jag känner mig alltför väl och vet att jag inte kan låta mat vara ifred även om jag är mätt :) Så dessa kakor är alltså resultatet av hälften ingredienser!


Torra ingredienser:

2 dl glutenfria havregryn

1 dl riven kokos

1,5 dl kokosmjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

Kladdiga ingredienser:

2 stora msk jordnötssmör

1 dl smält kokosfett

1 msk sirap, eller mer ;p

1 tsk vanlijextract

2 flax ägg (= 1 msk linfrön blandat med 6 msk varmt vatten, låt stå i 5 min)


Instruktioner:

Sätt ugnen på 175 grader

Smält kokosfett och förbered flax-äggen

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

Blanda alla våta/kladdiga/vad man nu säger i en annan bunke (Funkar lite bra att blanda ner allt i samma bunke, lat-baka är min grej ;p)

Tillsätt de torra "då och då", blanda med händerna.

Rulla till stora chokladbollar och tryck sen ut på en plåt.

Ha i ugnen ca 8-10 minuter.

  • Mat

Gillar

Kommentarer