Amalfi kusten - reseguide

Napoli

Italienska maffians stad haha, men den blir mindre farlig, det enda kvarteret man ska undvika är det spanska. Sjukt charmigt, lite som Gamla stan med alla små gränder. Billig mat och Napolitanarna säger att man äter den godaste pizzan hos dem :p.

Ischia

Drygt en timme med båt från Napoli ligger ön Ischia. Trots att ön består av hälften hotell så är det ändå jättegulligt och fint, ön har verkligen inte förstörts av turismen. Vi hängde en del i "huvudbyn" vid hamnen som var jättehärlig, men sen bodde vi på Sant Angelo som är mest känt på Ischia. Här ser det lite ut som i Grekland, mycket fint kakel och en supervacker hamn och strand. Om man känner till boken "Min fantastiska väninna" så är det här den delvis utspelar sig!

Positano

Den påstådda mest romantiska platsen på jorden! Håller verkligen med om att det är superpittoreskt och romantiskt men lite förstört av turismen. Vi var lixom där under lågsäsong och det kryllade ändå med turister. Sen är typ varenda hus ett hotell men alla är fortfarande överprisade haha, hur går det ihop? Men om man är på Amalfi kusten är Positano såklart ändå ett måste, men kanske bara över dagen eller max en natt. Och juste ett tips är att ta en drink på något av de 5 stjärniga hotellen (alla ligger brevid varandra så man kan ju köra en "barrunda" om man har råd ;p) Le Sirenuse var jag på men tyckte hotellet brevid med deras uteterass såg väldigt lockande ut.

Amalfi

Den här staden är rena labyrinten, det finns en cool uråldrig kyrka som är värt ett besök, och ett jättetrevligt typiskt Italienskt torg. Här var vi bara över dagen. Obs: finns ingen najs strand men man kunde hyra båtturer som tog en till någon känd grotta för en ganska billig peng!

Ravello

Om ni läste min blogg under tiden jag var här vet ni att denna var min favorit by. Den ligger över staden Amalfi, högt upp så alltså ingen badort men det finns gott om hotell med pooler. Alltså torget var inte jättemysigt här, MEN alla trädgårdar och hus- wow. Ett måste här är att besöka det gamla klostret (kostade typ 50kr inträde) för att där fanns sjukaste trädgården, och en bro men sjukaste utsikten. Bilderna längst ner till vänster o höger är därifrån! I Ravello finns också en gata med bara massa lyxhotell som ser rätt så anspråkslösa utifrån (anspråkslöst här = vackra gamla hus i pastellfärger) men innanför portarna är det infinitypools och allt man kan tänka sig.

Gillar

Kommentarer

fannybe
fannybe,
Ser helt fantastiskt ut!
nouw.com/fannybe