6 SNABBA PLUGGTIPS

Idag hade vi studiedag <3. Det känns så bra inför veckan nu för jag fick as mycket plugg gjort idag. Känner att jag blivit så mycket bättre med studietekniken nu än förra året. Troligen för att jag vet att om jag slackar så kommer jag inte hinna med allt Paris har att erbjuda.
Snabba pluggtips:
1.
Köp in massa bra material (post-it lappar i olika strl, massa färgpennor, överstrykningspennor, en bra kalender, mappar, osv)

2.
Gör så mycket du kan för hand. Om du är som mig dvs, för jag tycker det är SÅ mycket roligare när grejer blir fint och man kan sitta och hålla på med olika färgpennor och så.

3.
Anteckningar du gör på lektionen med dator eller för hand- när du kommer hem, gör om dom fint på papper. På så sätt lär du dig och du har lättare (och större vilja) att komma tillbaks till det senare inför ett prov eller så.

4.
Utnyttja buss/tbane tid så mycket du bara kan! Vet att man gärna håller på med mobilen men så skönt om man får några sidor lästa på bussen eller övar på några glosor.

5.
Gör glosor (eller liknande) på post-it lappar. Skriv svaret på baksidan. Sätt upp på väggen så att du lätt kan se dom hela tiden och öva in.

6.
Det här gäller c-språk. Se på en spansk serie, lyssna på franska radioprogram på ur.se eller ladda ner någon app och försök göra något litet bara 5 minuter per dag. Duolingo är en jättebra app där du dessutom kan tävla med dina vänner så att ni pushar varandra till att göra det varje dag.

Hoppas ni hittade något ni inte redan gjorde! Sorry att mina senaste inlägg har varit med så mycket text, har bara haft så mycket att berätta!

Gillar

Kommentarer