5 minuter i Paris som mig

Jag sätter mig på en barkbänk brevid en kvinna vars lunch såklart består av en baguette och en cola. På bänken intill diskuterar två kvinnor vilt om deras "dégoûtant":a män till makar. Förbi mig går ett gammalt par. De stannar framför mig och jag lyfter blicken från min bok- som är på gränsen till för djup för att jag riktigt ska förstå innebörden. Monsieur tar av (Burberry) kappan av sin Madame eftersom hon- precis som jag- har klätt sig för varmt. Han viker den varsamt över sin arm och får en puss på kinden som belöning.

Nästa par som går förbi mig kan jag inte avgöra ifall de är tillsammans eller bara kompisar. Men de är ett sådant där stereotypiskt Paris-Marais-Oberkampf-hipsterpar. De bär galna solglasögon, kappor som släpar i marken och tygpåsar med finurliga quotes på till handväskor. De skrattar högljud åt att deras kompis har gått och "faire le 16iémè" (gjort en 16onde- ett uttryck som syftar på den typiska 16arrondissement boenden, chict klädd med en knähund i märkeskoppel).
 
Nu har min kvinnliga bänksgranne bytts ut mot en kostymklädd kontorsfarbror. Men istället för Le figaro i handen lyssnar han på popmusik och diggar med foten. En ytterst ovanlig syn.

Jag går tillbaks till min bok som skrämmer mig något. Den handlar om en överbegåvad, brådmogen 12åring som genomskådat livets bluff och bestämt sig för att begå självmord. Men jag tror inte det hon tyckas upptäckt om livet stämmer. Om hon bara skulle se saker så vackra som jag ser dem, om hon bara skulle få uppleva allt jag gör här. Då skulle hon nog ändrat sig.

Gillar

Kommentarer

Vilma
,
Vad är det för bok du läser? Är den bra?
frejasettergren
frejasettergren,
"Igelkottens elegans" ja den är jättebra! Får en verkligen att tänka efter samtidigt som den är humoristisk.
nouw.com/frejasettergren
Vilma
,
Åh tack ska leta upp den!! Förresten så mysig text du skrev, du verkar ha det så bra i Paris!! Kram
.
,
Åhh så fint du skriver, blir så sugen på att åka till Paris! Vart är detta någonstans?
frejasettergren
frejasettergren,
Åh tack! Vet inte vart parken heter men i Marais nära metronstationen Temple! 😊
nouw.com/frejasettergren
sofia
,
så fint inlägg!